Fietsschoenen

Speciale fietsschoenen kunnen het fietscomfort flink verhogen. De stijvere zool van een goede fietsschoen zorgt ervoor dat er geen energie verloren gaat bij het overbrengen van beenkracht op de pedalen. Meestal is het mogelijk om deze schoenen te gebruiken in combinatie met klikpedalen. Daarbij zit de schoen vast geklikt aan het pedaal waardoor de hele trapbeweging soepeler en efficiƫnter verloopt. Bij het afstappen klik je de schoen met een zijwaartse beweging weer los. Sport44.com heeft een ruime keus aan fietsschoenen, zowel voor racefietsen, toerfietsen als mountainbiken.

Raceschoenen
Raceschoenen hebben een zeer stijve zool waarop de schoenplaatjes gemonteerd worden. Lopen op raceschoenen gaat niet makkelijk. Daar staat tegenover dat met deze schoenen de beenkracht zeer efficiƫnt wordt overgebracht op het pedaal.

Mountainbikeschoenen
Mountainbikeschoenen hebben een iets soepelere zool. De schoenplaatjes liggen in de zool verzonken waardoor je op deze schoenen dus wel redelijk goed kunt lopen. De zool van een mountainbikeschoen is bovendien voorzien van meer profiel voor betere grip.

Combinatie wandel- en fietsschoenen
Een derde categorie fietsschoenen zijn geschikt voor gebruik op de fiets maar ook voor een wandeling. Recreatie- en vakantiefietsers, die onderweg nog wel eens afstappen, kiezen sneller voor dit soort schoenen. Ook deze schoenen hebben vaak de mogelijkheid voor de bevestiging van schoenplaatjes.

Voor alle soorten fietsschoenen geldt dat de schoenplaatjes niet worden meegeleverd met de schoenen maar met de pedalen. Bij Sport44.com is het mogelijk om verschillende soorten klikpedalen te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>