Fietsen op een racefiets? Zorg voor de juiste kleding

Voor bijna elke sport is het nodig om goede kleding en schoenen te hebben. Dit zorgt namelijk voor bescherming van het lichaam. Denk aan een cap die je draagt bij het paardrijden of hardloopschoenen die je draagt zodat je geen blessures oploopt. Elk kledingstuk heeft een eigen functie en mag eigenlijk niet ontbreken.

Fietsbroek
De fietsbroek mag bij racefietsen zeker niet vergeten worden. Ten eerste zorgt deze broek ervoor dat het comfortabel is om te fietsen. Je hebt geen last van bijvoorbeeld een schurend zadel. Kies bij warm weer een kortere broek en bij koud weer een wat langere. Let op: het is de bedoeling dat je geen ondergoed draagt onder een fietsbroek.

Shirt
Ook een shirt is belangrijk om je in de winter warm te houden en om je in de zomer koel te houden. Het shirt zorgt ervoor dat zweet niet vastgehouden wordt en dat de wind niet door het shirt heen komt. Op deze manier zul je het ook niet koud gaan krijgen. Kies zelf of je korte of lange mouwen wilt en kies eventueel voor zakjes op de rug. Op deze manier kun je ook bijvoorbeeld je mobiele telefoon mee.

Regenkleding
Het is gemakkelijk om kou te vatten in de regen, dus regenkleding is belangrijk. Bovendien laat deze kleding ook geen wind door en is de stof ademend. Een zeer fijne stof om in te sporten dus. Je vat geen kou en zal dus niet ziek worden vanwege een ritje in de regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>